Friday, June 7, 2013

Makaroni sa bukovacom

Makaroni sa bukovacom




Sastojci:

  • 250g makarona 
  •  300g pecuraka bukovace 
  •  2 kašike maslaca 
  •  so, biber 
  •  2 paradajza 
  •  1 cukini (tikvica) 
  •  1 veza seckanog peršuna 
  •  4 komada sira za mazanje 


preliv:

  • 150 g somborskog ili turijskog sira 
  •  200g kisele pavlake 
  •  1
  • dcl slatke pavlake 
  •  4 jajeta
  •  so  bibier 


Makarone skuvajte ad dente. Pecurke ocistite, isecite i
prodinstajte na maslacu.Cukin i paradajz operite i isecite na tanke
kolutove,Sastojke za preliv dobro umutite i zacinite.

Vatrostalnu posudu namažite maslacem,poslažite polovinu
makarona,pospite pecurke,zalijte polovinom preliva i stavite 2 sira
isecena u listovima.Zatim poslažite ostatak makarona, preko njih
kolutove cukina i paradajza, zalijte ostatkom preliva i listovima
preostala 2 sira za mazanje.Pospite peršun.

U prethodno zagrejanoj pecnici pecite 30 minuta na 220 c.

Služite toplo.

0 comments:

Post a Comment