Sastojci:
- 250g makarona
- 300g pecuraka bukovace
- 2 kašike maslaca
- so, biber
- 2 paradajza
- 1 cukini (tikvica)
- 1 veza seckanog peršuna
- 4 komada sira za mazanje
preliv:
- 150 g somborskog ili turijskog sira
- 200g kisele pavlake
- 1
- dcl slatke pavlake
- 4 jajeta
- so bibier
Makarone skuvajte ad dente. Pecurke ocistite, isecite i
prodinstajte na maslacu.Cukin i paradajz operite i isecite na tanke
kolutove,Sastojke za preliv dobro umutite i zacinite.
Vatrostalnu posudu namažite maslacem,poslažite polovinu
makarona,pospite pecurke,zalijte polovinom preliva i stavite 2 sira
isecena u listovima.Zatim poslažite ostatak makarona, preko njih
kolutove cukina i paradajza, zalijte ostatkom preliva i listovima
preostala 2 sira za mazanje.Pospite peršun.
U prethodno zagrejanoj pecnici pecite 30 minuta na 220 c.
Služite toplo.
0 comments:
Post a Comment