Friday, June 7, 2013

Špageti sa slaninom, lukom i paradajzom

Špageti sa slaninom, lukom i paradajzom



Sastojci:

  • 400 gr špageta srednje debljine, 
  • 150 gr seckanog svinjskog vrata ili slanine, 
  • 300 gr paradajza, 
  • 50 gr istruganog ovčijeg sira, 
  • pola glavice crnog luka,
  •  ulje, so.


Priprema:
Na 4 kašike ulja propržiti iseckani crni luk. Kada se luk zarumeni, dodati već blago obareni, oljušteni i na kriške isečeni paradajz i malo soli. Sos kuvati 10-12 minuta. Nekoliko minuta pre kraja dodati iseckani svinjski vrat ili tanke listove slanine. Skuvati špagete. Ocediti ih, izručiti u duboku činiju i začiniti toplim sosom i istruganim ovčijim sirom. Služiti uz belo vino.

0 comments:

Post a Comment