Friday, June 7, 2013

Špagete sa ćufticama od ćurećeg mesa

Špagete sa ćufticama od ćurećeg mesa



Sastojci:
Za ćuftice:

  • 500 gr mlevenog ćurećeg belog mesa, 
  • 2 jaja, 
  • 4 kašike prezli, 
  • sitno seckan peršunov list, 
  • 1 čen belog luka, (sitno seckan), 
  • 3/4 čaše parmezana, 
  • 2 kašike mleka,
  • so, biber;


za sos:

  • 800 gr (ili dve konzerve) seckanog paradajza, 
  • 1/4 čašeulja, 
  • 1 čen seckanog belog luka,
  •  so, kašika šećera;
  • 400 gr špageta
  • parmezan.


Priprema:
U činiju razmutiti jaja, dodati sve ostale sastojke, izmešati i zatim dodati mleveno meso. Smesu izraditi da bude ujednačena i možete odmah peći ili ostaviti u frižider za kasnije. Dobije se oko 30 ćuftica, zavisi od veličine.
Peći u većem i dubljem tiganju na srednje zagrejanom ulju (malo ulja, 1 dl otprilike) sa svake strane oko tri-četiri minuta, da porumene.

Sos pripremiti tako što se prvo proprži beli luk, zatim se doda paradajz, so i šećer (ovo po želji), ostaviti da se dinsta nekoliko minuta, dodati peršunov list i onda ga preliti preko kuglica od mesa, pa sve zajedno dinstati jos oko 15 minuta.

Kuvane špagete isprati pod mlazom hladne vode, ocediti i podeliti u tanjire, preliti sosom, poređati ćuftice, pa sve posuti struganim parmezanom i odmah poslužiti.

0 comments:

Post a Comment